Шукати в цьому блозі

четвер, 3 квітня 2014 р.

День електронного урядування

28 березня 2014 року в Приютівці, на протязі цілого дня вивчали інструменти та можливості електронного урядування. З самого ранку в бібліотеці депутати Приютівської селищної ради, під час тренінгу «Інформаційні ресурси органів держаної влади та місцевого самоврядування», разом з тренером проекту, пані Тетяною, вивчали та аналізували національні та регіональні інструменти е-демократії, які є в Україні та в нашому регіоні. Під час практичних завдань знаходили та коментували законодавчі акти, виставлені на громадське обговорення, намагались надавати пропозиції до нього, подавали електронне звернення на отримання публічної інформації. Ці заняття так захопили учасників, що незчулися як і закінчився тренінг.

На пані Тетяну вже чекали в селищній раді. Голова, працівники селищної ради у формі мозкового штурму знайомились з термінологією: е-уряд, е-демократія, е-урядування, е-послуги (адміністративні і неадміністративні),  обговорювали, разом з тренером, та аналізували  національні та регіональні інструменти е-демократії, які є в Україні та в регіоні. Практично знайомились з можливостями сайтів органів державної влади та місцевого самоврядування, вивчали ринок е-послуг в Кіровоградській області.



Підсумовуючи  захід, кожен з учасників  не лише озвучили те, що нового для себе вони дізнались на тренінгу, а й висловлювали свої побажання щодо змісту, та можливостей сайту Приютівської громади, що створюється в рамках реалізації проекту «Публічні бібліотеки - мости до електронного урядування», що реалізується громадською організацією Олександрійський гендерний інформаційний центр спільно з Приютівською бібліотекою-філією за підтримки Приютівської селищної ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар