Шукати в цьому блозі

середу, 26 грудня 2018 р.

Тренінг з організаційного розвитку"Розробка стратегічного планування громадської організації



3-4 грудня 2018 року для членів ГО Олександрійський гендерний інформаційний центр (ОГІЦ) відбувся тренінг  з організаційного розвитку"Розробка стратегічного планування громадської організації "Олександрійський гендерний інформаційний центр з урахуванням фінансової складової".
Тренер Андрій Круп’як (громадська організація Товариство Лева (м. Львів).
Мета тренінгу: підвищення організаційної спроможності громадської організації шляхом отримання учасниками тренінгу знань та практичних навичок із теми “Стратегічне планування роботи громадської організації”.
Тренінг пройшов надзвичайно плідно. Активні дискусії розгорнулись під час обговорення сутності організаційного розвитку та стратегічного планування і його необхідності для організації.
Завдяки проведеному SWOT-аналізу учасники визначили сильні та слабкі сторони організації, можливості та загрози для неї.
Розібралися, хто для ГО клієнти, бенефіціарії, партнери, конкуренти.  Допоміг у цьому аналіз зацікавлених сторін (стейкхолдерів).
Розглянули Матрицю BCG («Бостонської матриці» та проаналізували послуги/продукти своєї організації.
Чітко визначили візію (бачення майбутнього) організації станом на 01.01.20ХХ р.,  місію, цінності та принципи, пріоритетні напрямки діяльності, цілі та завдання за критеріями SMART для кожного з пріоритетних напрямків діяльності організації.
Отримали підготовлену основу-заготовку стратегічного плану своєї організації на 2019-20ХХ рр. та основу-заготовку фандрейзингового плану своєї організації на 1 рік;
Проводили роботу в малих группах  з підготовки до написання стратегічного та фандрейзингового планування роботи своєї організації.



Немає коментарів:

Дописати коментар