Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 28 березня 2014 р.

Право на соціальний захист і достатній життєвий рівень для осіб перед пенсійного віку

27 березня 2014 року, в Головківській ЗОШ І – ІІІ ст., відбувся круглий стіл «Право на соціальний  захист і достатній  життєвий рівень» (для осіб перед пенсійного віку).

Захід відбувся в рамках реалізації Олександрійським гендерним інформаційним центром, спільно з центральною районною бібліотекою ім. Д.І.Чижевського, проекту - «Інформуючи – захищаємо!», мета якого, сприяння подоланню правової інформаційної ізоляції соціально-вразливих  категорій населення в сільській місцевості.
На початку заходу цільовій  групі проекту (люди перед пенсійного віку) було презентовано проект «Інформуючи – захищаємо!», присутні ознайомилися з роботою інформаційного центру доступу до публічної інформації «Влада-Бібліотека- Громада».

 Репенько Л.О. – головний спеціаліст відділу з призначення пенсій  Управління пенсійного фонду в м. Олександрія та Олександрійському районі,  розповіла присутнім трудові пенсії, розміри пенсій, та особливості вікових меж для виходу на пенсію.

Целуйко О.В. – завідувач сектору прийому громадян управління соціального захисту населення в Олександрійському районі озвучила інформацію про призначення соціальних виплат особам, які не мають  необхідного страхового стажу для призначення пенсій. На прохання присутніх спеціаліст також розповіла про надання субсидій жителям сільської місцевості (документи для призначення, умови призначення).

Сторожко Н.В. -  тренер ОГІЦ продемонструвала присутнім презентацію «Інформаційні ресурси Інтернет на допомогу громаді».
Присутні отримали буклет «Людям перед пенсійного віку про їх права та обов’язки».

Немає коментарів:

Дописати коментар