Шукати в цьому блозі

четвер, 20 березня 2014 р.

Соціальна допомога одиноким матерям в с.Ізмайлівка

20 березня 2014 року, на базі Ізмайлівської бібліотеки-філії, відбувся захід – відео-поради «Як отримати фінансову допомогу на дітей» (для одиноких матерів з дітьми).

Захід відбувся в рамках реалізації Олександрійським гендерним інформаційним центром, спільно з центральною районною бібліотекою ім. Д.І.Чижевського, проекту - «Інформуючи – захищаємо!», мета якого, сприяння  подоланню  правової  інформаційної ізоляції соціально-вразливих  категорій населення в сільській місцевості.
На початку заходу учасникам було презентовано проект «Інформуючи - захищаємо», з якого вони дізналися про мету та завдання проекту, про його реалізацію на території Олександрійського району. Присутні переглянули слайдову презентацію «Інформаційні ресурси мережі Інтернет на допомогу громаді», в якій подано інформацію про веб-ресурси органів державної влади, правові та громадські організації в сфері соціального захисту населення, про віртуальну службу правової допомоги для жінок,яка почала працювати нещодавно, про Портал електронних послуг Пенсійного фонду України в м.Олександрія  та районі.

Тренер ОГІЦ Сторожко Наталія Вікторівна зупинилася на основних положеннях законодавства щодо соціального захисту одиноких матерів в Україні, а саме, цільова група проекту прослухала інформацію про те, хто має право на таку допомогу, в які органи звертатися за допомогою, як оформити необхідні документи, для призначення допомоги на дітей одиноким матерям, умови припинення виплати допомоги, розміри допомоги та інше.
На заході була присутня Сперисенко Діана Борисівна - психолог районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олександрійської РДА, яка цікаво та доступно надала присутнім психологічні поради для цільової групи проекту щодо психології виховання дітей різного віку, особливості спілкування дітей та батьків.
Кожний учасник засідання отримав  буклет «Допомога на дітей одиноким матерям».
Після проведення відео-порад цільова група проекту підвищила правову обізнаність про соціальні гарантії (присутні зазначили що вони дійсно отримали корисну для них інформацію), а саме, які надає держава гарантії  одиноким матерям.
Поради психолога викликали неабиякий інтерес у присутніх на заході: слухали з цікавістю, і навіть ділилися своїми історіями про виховання дітей; відбулася цікава дискусія між учасниками заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар